lördag 30 juli 2011

Fint kryddskåp



Som ni har läst tidigare så vet ni att jag är svag för burkar, av alla slag! Här är en klar favorit från Granit. Jag har för mestadels färska kryddor i, jag tycker den ger mig lite känslor av växthus så de passar bra. Men det är aldrig ett problem att veta vad man ska ha i en fin burk, det finns alltid saker som behöver förvaras.





 kram 


tisdag 26 juli 2011

Pergola



Idag togs ett riktigt tag i trädgården...Blir arbetet vilande ett par veckor letar sig ogräset snabbt upp. Men vad avkopplande det är att gå i trädgården och feja med lite pauser för fika såklart. Tempot är inte högt, men vadå det är ju semester! På bilden ser ni pergolan vi byggt, nu ska det bara till lite klängväxter på spaljén. Men veliga jag har ännu inte bestämt mig om jag ska ha en vinterhärdig vinranka eller om det blir klätterhortensia...jag låter tanken vila ett tag till så ger det sig nog.





 kram 


måndag 25 juli 2011

Skördetid

Visst är det en härlig tid på sommaren då man kan börja skörda allt gott i trädgården (om man har) och i naturen... Om kvällarna har jag kokat både saft, sylt, kräm och marmelad...verkligen lyxvara! Senast blev det vanilj & blåbärssylt, värt att testa...mycket smarrigt till våfflor eller glass!




Varva blåbär och socker i en större kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och lägg i bland bären (både frön och stång). Koka upp och koka sedan försiktigt i ca en kvart, skumma av vid behov. Plocka upp vaniljstången och slå sedan sylten på varma, rena glasburkar. Förslut väl och förvara svalt.

2 liter blåbär
1 vaniljstång
3 dl socker
3 dl syltsocker


 kram elin 


fredag 22 juli 2011

Släpper allt och lever nu...



Lämnade just den sköna stolen på altanen för soffan innanför altandörren... Dessa ljuvliga kvällar tar jag vara på varje minut. Tillbringat en lång stund med Eddie i famnen, inlindad i en filt, ljuvlig solnedgång och fåglarna som sjöng vackert. Det är stunder som dessa som man vill stanna tiden... Just nu ser ni ganska lite av mig här på bloggen och det är just för att jag njuter av nuet och liksom släpper allt, inte ens ett blogg inlägg tar jag mig tid till att göra, hoppas ni har överseende! Snart tar jag nya tag... Men först ska jag njuta av ytterligare några dopp från bryggan, picknick, mys med min älskade, utflyter, familj, vänner, grill, sköna kvällar, frukost i solen... Ja, ni vet... Allte det som sommaren bjuder på!


 Kram på er 


tisdag 19 juli 2011

Svalka & lata dagar



Idag sitter jag med en tidning i den ljuvliga skuggan...Härligt att få ha så varma dagar att det faktiskt är skönare just där. Sommar och ledighet innebär många slappa dagar, tid att göra just det där jag vill nu! Och ofta är just "det där" ingenting, lata sköna dagar! Hoppas ni njuter av många sådana och har det riktigt gott.



 kram elin 


torsdag 14 juli 2011

Redskap på kroken



Vilken dröm att få planera sitt eget kök! Det finns dock mycket man tycker om och det skulle bli konstigt om man skulle baka in alla önskemål i ett enda kök! Funktion och utseende är de två stora byggstenarna när man planerar. Jag är tacksam för de rejäla arbetsytorna i mitt kök och även för lättillgängliheten och smidigheten till redskap och köksmaskiner. Att ha redskapet lätt till hands underlättar när man grejar i köket. Här blev det några krokar där det hänger diverse redskap. Jag tycker också att det ger lite mer själ i köket när redskap och torrvaror lyser med sin närvaro!


 kram elin 


onsdag 13 juli 2011

Ytterligare några randiga meter...



Hittade så fina dörrmattor i våras, grå-vit randiga plastmattor. De gör bra nytta vid altandörrarna. Modellen finns även i längre löpmeter så nu kompletterade jag med två till köket! Den ena är 3 meter så den passar perfekt utmed arbetsbänken.  Längden 180 cm fanns också och blev bra framför den andra köksbänken. Smidigt att ha plastmattor i köket som man enkelt kan torka av och även slänga in i maskinen, att föredra!




Mattorna finns att köpa här.





 kram elin 


tisdag 12 juli 2011

Det gror och växer...



Vattnar, vattnar och vattnar i värmen. Och ja, vi börjar skymta en gräsmatta på vår södersida i trädgården. Så tacksam att himlen inte bjuder på några droppar, så mycket bättre när vatten-spridaren sköter det! Just nu skissas på och planeras en lekstuga som ska byggas just i den nya gröna delen i trädgården...Ja vi passar på att planera i väntan på att mattan ska ta sig lite mer. Snart ska de små sommarfötterna springa runt och roa sig just där.


 kram 

måndag 11 juli 2011

Sommardrömmar



Många svalkande saftglas i sommarvärmen blir det...och en och en annan dröm eller andra godsaker. Fika brickan åker in och ut på altantrappan. Visst är det så att allt smakar så mycket godare ute, godsaker som gott grillat. 




 kram från mej 


lördag 9 juli 2011

Den dyrbaraste skatt...



Lyckan är obeskrivlig att vår lilla Eddie nu har kommit till världen. Den lilla kraken som vuxit och rört sig i magen under 9 månader är hos oss nu. Vi har undrat och undrat vem denna lilla person är, och nu vet vi! Visst är det märkligt hur en liten människa kan bli så självklar och älskvärd över ett ögonblick. Ett litet mästervärk där varje detalj är skapad och formad med kärlek och omsorg, ett liv finns förberett att leva för honom. Välkommen vår lilla skatt... Tiden om dagarna ägnas åt den lilla älskade, mycket gos och timmar som man bara sitter och tittar på varje liten min och rörelse. Så jag kan ana att det blir något glesare inlägg ett litet tag framöver:) 
Hoppas ni alla har det gott i sommarvärmen och njuter av just IDAG! Ta vara på varje stund...




 kram 


söndag 3 juli 2011

I´m in love...



Blev fullkomligt förälskad när jag för ett bra tag sedan hittade denna fina trofé på nätet. Visst är den fin! Jag gillar skulpturen i sig, jag gillar materialen, jag gillar trycket, jag gillar orden...den var liksom klockren för min smak! Jag hittade den här om även du föll för den pladask...














 kram elin 

lördag 2 juli 2011

Välkommen lilla älskade....



Nu vill vi träffa den lilla skapelsen som grott i magen i nio månader. Spänningen är stor över vem den är, hur den kan tänkas se ut...Vi längtar efter dig!


 kram 

fredag 1 juli 2011

Ny favorit!




Vilken överraskning jag fick denna dag... I morse visste jag inte att detta skåpet skulle stå i mitt vardagsrum nu på eftermiddagen. Jag visste inte ens att det existerade....Visst är det roligt med sådana fynd som bara dyker upp för ens ögon och de är bara så givna. Så var det med detta gamla arkivskåpet. Jag visste inte vart det skulle stå här hemma när jag fick se det men jag visste att det var givet för vårt hem. Tacksamt att det var hjul på det, för det har snurrats runt här kan jag lova, till sist hamnade det framför murstocken.





Perfekt förvaring blev det för alla fotoalbum. Alla album fick precis plats, så det var som gjort för dem...





Gamla fina hjul som var så där härligt slitna. Lite skrubb och putsande gjorde susen...








 kram elin