torsdag 29 september 2011

September...



Ja, alla är vi nog lika överväldigade och glada över den härliga sommarvärmen som överraskat oss... Så härligt!! Att en sen septemberdag öppna altandörrarna på vid gavel, fika på altantrappan och springa runt i gräset får mig att tro att det är sommar igen... Och en hel helg lovar dem, så håll till godo gott folk.






Ni förstår kanske att jag blev alldeles knäsvag när jag sprang på detta fina fina skinn...Det gick inte motstå. Det följer med mig lite var stans här hemma, vill ha det nära mig så jag kan njuta av detta vackra! I kväll fick det följa med ut...




...och skorna lämnade vi kvar inne, härligt att få strosa runt barfota en sen septemberdag.




 kram elin 







onsdag 28 september 2011

Surdeg på vete




En helt vanlig onsdagskväll som denna förgylls av riktigt guld...Alldeles nygräddat, ljuvligt gott & väldoftande surdegsbröd  till kvällskoppen. Jag är helt såld och dessutom är det så roligt att baka. Jag har fått för mig att det ska vara så krångligt och ta alldeles för mycket tid. Jo visst, sant till viss del...Men se fördelen att jästiden är lång så man hinner en massa saker undertiden... Jag får tacka min surdegstokige vän som fört in mig i surdegsdjungeln, här för att stanna tror jag allt.




10 g jäst
5 dl kallt vatten
2 dl surdeg på vete
1 msk honung
0,7 kg vetemjöl special
1-2 msk salt

Tips är att ersätta vete med manitoba cream som har extra bra jäskraft. Arbeta degen i assistent en kvart. Tillsätt saltet de sista 3 minuterna. Jäs degen i minst 2 timmar. Grädda i 50 min på 200 g. Höj temperaturen till den högsta de första 10 minuterna så får bröden en fin yta, slå på en skvätt vatten på ugnsbotten.




Nu får surdegskulturen ta sig lite vila efter att ha jobbat på bra... 





 kram elin 


tisdag 27 september 2011

Min moodboard



På uppdrag från fabriken visar jag er idag min moodbord för hösten. Ett moodboard fyllt av det jag älskar... Det som är jag helt enkelt! Jag presenterar min moodboard i material, för det är det som inspirerar mig mest, hoppas jag delar med mig!

Betong Ull Glas Kontrast Vitt Industri Zink Grafiskt Rakt Runt Garn Korg Svart Nät Lockigt Grått Randigt Siffror Plåt Grovt Rufft Tunt Kantigt








Det finns inga rätt eller fel när det gäller att inreda. Det handlar så mycket om tycke och smak. Men däremot kan det ibland vara svårt att skapa just den inredningen som man gillar och trivs i. Det finns ett bra ledord som är bra att använda sig av inom alla stilar. Kontrast. Att skapa kontraster mellan former, material, färger, nyanser, belysning, högt, lågt osv. Testa själv att forma din moodboard av material, saker och tidnings-utklipp och se vilket utseende den får.

Se fler fina & inspirerande moodboards i fabriken.


 kram elin 




lördag 24 september 2011

Godmorgon härliga höst



En dag som denna vaknar man enkelt då höstsolen tränger igenom persiennen och man nästa känner hur solen värmer genom fönstret. Enkelt att ta sig upp och sitta och njuta med morgonkoppen av en härlig dag som ligger framför. De små benen springer ivrigt omkring, förväntansfull och lycklig över en ledig mysig dag, och förmodligen har den en liten påse att erbjuda också. Sköna höstdagar som dessa lever man länge på- välkommen lördag!





 kram elin 

fredag 23 september 2011

Lite trassel




Lite silvertrassel, kanske mest igenkänt från höstplanteringen på trappan ute. Men jätte fint att även ha inne. Håller sig fint både med eller utan vatten. Ser härligt frostigt ut i ullen som värmer gott. Så var det fredag igen... Det var längesen jag tog mej en runda på IKEA, så det får det bli idag! Inköpslista och barnaskara med, här kommer vi IKEA och isterbanden!!





 kram elin 

torsdag 22 september 2011

Ljuvlig Jute




Denna otroligt fina jute matta från Tine K har jag sprungit på här på nätet. Den ser ju urfin ut!! Men lite lurigt kanske att beställa en matta över nätet som man inte sett "live". Visst, den är grå och det kan väl inte bli så fel....jo, tyvärr är det just det de kan bli. Färgen heter Kit, och den verkar ha många olika nyanser beroende på vad man sätter till och vilket golv den ligger på. Tycker den verkar ha nyanser både av beige, brun & lila. Så eftersom jag inte blir klok på egen hand tänkte jag fråga er läsare om råd idag, någon som sett denna och vill uttala sej!! Tacksam för er hjälp!




 kram elin 


onsdag 21 september 2011

I gömmorna...

Ett litet röj i källaren ledde mig fram till denna tavlan. Den har stått undangömd i många år, men nu kände jag helt plötsligt att den kändes rolig att ta fram efter lång vila. Varför just Påväg? Ett intreassant ord som alltid för oss någon stans vare sig det är framåt eller bakåt. Ständigt är vi påväg mot....




 kram elin 


tisdag 20 september 2011

Flickminnen...



Pianot jag klinkade på från små år har nu flytta in hos oss. Härligt att få fylla huset med toner och även få klinka med lilla tjejen, till hennes stora glädje...




 kram elin 


måndag 19 september 2011

Lyckofrossa



Ja, gladiolus är verkligen en höstfavorit. En snittblomma man kan frossa i. Här om helgen när jag var i Stockholm besökte jag en blomsterbutik i Hammarby Sjöstad, ja det verkligen blomstrade långt ut på gatan. Att där få plocka till mig en stor bukett gladdisar som var fyllda av friska regndroppar fick mig att NJUTA för en stund. För att inte tala om de ljuvliga blomstertorgen i Danmark. 







 kram elin 


fredag 16 september 2011

Upp på väggen



Ja, där fick lampan hamna. Fint att kunna rikta ljuskällan, riktig mysbelysning om kvällen. En liten favorit får jag nog säga... Det blir en fredag i höstsolen, härlig start på helgen! 






 kram elin 



torsdag 15 september 2011

Stilla



Idag står vassen alldeles stilla utanför fönstret. En alldeles stilla, ganska grå dag. Men ändå en dag att vara så tacksam över. Ja, en grå dag som denna behöver lite tända lampor, ljus och en brasa så känns de genast bättre. En fin torsdag önskar jag Er!!




 kram elin 


onsdag 14 september 2011

Senaste tillskottet till kuddsamlingen...



En av få som ska fylla soffan och göra den mysig och go! Jag bara älskar den, tack House Doctor! Finns att köpa på Blomstertid



Sy kuddar till soffan är nästa projekt som står på tur. Tänkte skapa dem av ull, fårskinn, stämpeltryck, garn och knappar mm.







 kram elin 


tisdag 13 september 2011

Betongbord



Ny vecka och hösten kryper sig på än mer.... Mysigt är det. Lamporna tänds om kvällarna likaså brasan och ljusen! Lite bilder från mitt betongbord som jag bara älskar. Just nu spanas det efter en matta som kan passa att ligga under. Jag inser att blickarna hela tiden faller till jute eller hampa, så något sådan lär det bli!








 kram elin 

måndag 12 september 2011

Ljung & beton




Nu har Lavendeln och bambun planterats ner i landet för att klara en vinter så småning om... Istället fylldes betongkrukorna av den alltid vackra Ljungen.






I eftermiddag väntas familjen på lite fika, men först en mysdag i höstsolen med mina små skatter. Det är visst min födelsedag idag! Känner mig tacksam idag för livet & för allt jag fått där i.





 kram elin 



lördag 10 september 2011

Höstmys i köket





Hoppas ni får en mysig lördag! Vi ska bege oss till äppeldalen i trakten och mysa bland äppelodlingarna, andas in höst! Det blir även till att fylla matkällaren med äppelmust och vitavinbärs cider. Är du i Huskvarnatrakten kan jag rekommendera ett besök hos Rudenstams gårdsbutik i Gisebo idag.





 kram elin 




torsdag 8 september 2011

Vardags-sysslor kan inspirera...




Mitt i denna tråkiga vardags-syssla att tömma diskmaskinen kom inspirationen över mig att greja om på kökshyllorna. Jag är inte sen att haka på när inspirationen väl kommer över mig.





Det svarta Höganäs keramiken som vilat i lådan fick komma upp på hyllan för att användas lite flitigare. Jag blir lite mer sugen på det svarta så här på höstkanten. Älskar fortfarande Höganäs keramiken, trots att den hängt med länge, en klassiker som står sig i all tid. 











 kram elin