måndag 31 oktober 2011

Kalaslycka

Helgen har vart fylld av kalaslycka för vår lilla tjej som fyllt 3 år. Massor av överraskningar, bus, smaskigheter, paket, ballonger, sötsaker...Ja , allt det som en treåring älskar. Får se om "vi gratulerar" leken avtar nu när denna efterlängtade dag passerat. Här får ni smaka lite på det söta....







 kram elin 

fredag 28 oktober 2011

Vinnaren...



Grattis FORMELLE DESIGN som blev vinnaren av denna stjärna. Som sagt hade jag mer än gärna delat ut en stjärna till Er var. Men är ni ytterligare några som önskar förgylla hemmet med just en sådan kommer de finnas hos Design House och Blomstertid i Jönköping inom tre veckor. Bor eller passerar ni inte staden går det även bra att maila mig en beställning så skickar jag.






 kram elin 


onsdag 26 oktober 2011

En repris...



Lyckad klämlampa från kamprad... Den går att klämma fast var stans  där det kan behöva lite punktbelysning. Här sitter den på betonghyllan i köket. Den återkommer även på bokhyllor och annat! Det är många och svaga ljuskällor som gör det, ja istället för få och starka. Att lyckas få en blandning av synliga och dolda ljuskällor gör att belysningen blir mer spännande och intressant. Sista chansen att vara med i ut-lottningen av en stjärna från Design Lodge. I morgon dras vinnaren! Kommentera enkelt inlägget; "Tävling".


 kram elin 


tisdag 25 oktober 2011

Ruff & kantigt



Mina väggklossar i stål som för tillfället har hamnat i hallen. Nu  får de bära ljus som tänds om kvällarna. Klossen går ju även att vända för att kunna använda som väggkruka. Ett måste i höstmörkret tycker jag...




Snart dags att skriva önskelistan till jul, då vore detta kanske en bra önskan. Finns att köpa här. Eller varför inte glädja någon annan...





 kram elin 


måndag 24 oktober 2011

Små kottar & höstmys



Just nu, just här, njuter jag av en skön och lugn måndagkväll insvept i pläden...och ja, brasan den sprakar. Helt klart den fina sidan av hösten! Lite skogsfynd från söndagspromenaden hamnade på ett fat från Asa med några blockljus.  




Söta små kottar på knotiga grenar av lärk. Ja, naturen har mycket vackert att erbjuda och än finare blir det när det får komma in och göra sig fint på ett fat. Något vi ska ta vara på, det naturligt vackra. Det är inte bara sommartiden som bjuder på njutbara ting i det fria eller i trädgården.




Tack så otroligt mycket för ert deltagande i senaste inlägget, min "firar-tävling"! Jag önskade jag kunde skicka en stjärna till Er var, för det är precis vad Ni är, stjärnor! Det finns fortfarande möjlighet att delta, kommentera bara inlägget; Tävling. Tacksam är jag också för de fina orden om bloggen, TACK!! Jag ska ta till mig de önskemål som lyfts fram av Er, om vad mer ni önskar se på här. Hoppas jag skall kunna besvara dessa önskemål framöver och att jag ska få fortsätta förmedla en smula inspiration till Er.








 kram elin 



fredag 21 oktober 2011

Tävling!


Just idag är det sex månader sedan jag började blogga och formade just GRAFITGRÅ. Oj vad tiden rusar iväg och hjälp vad kul detta vart från första stund. Tänkte vi firar denna dagen med en tävling! Först ut att tävla om blir den minsta i vår stjärnsamling. Fin att ta fram i kommande adventstider, men bästa är att den inte behöver ställas in på förrådshyllan när julen är över... Lika fin är den att ställa på högkant. Så den fungerar som både ljusstake och inredningsdetalj. Jag kan utlova ytterligare en tävling till av dessa stjärnor innan jul, så håll span. För att delta i tävlingen kommenterar du detta inlägget som anonym/namn eller med google konto och för att bidra med två vinst chanser länkar du tävlingen på din blogg, om du har en egen. Har du en stund över tar jag tacksamt emot tankar på vad du gillar mest med bloggen och vad du önskar se mer av framöver. Skriv även vilken färg du önskar, vit eller grå. Tävlingen pågår tom onsdagen den 26 okt. Se fler bilder på stjärnorna hos Design Lodge.


Lycka till och ett stort TACK till alla trogna läsare!!

torsdag 20 oktober 2011

Stickor av trä & ullgarn



Att greppa stickorna i soffan om kvällen är bra mysigt... Lite "kan inte sluta, stickar bara en vända till" varning... Nej, inga avancerade alster här, det kan jag lova. Jag tillhör dem som stickar för att det är roligt och svårare projekt än kuddar och halsstukar har jag aldrig gett mig på. Jag är så bortskämd med en stickande mormor, som hela tiden kommer med ny fina koftor till mina små -lyx!!








Det kan va så avkopplande att få något i sina händer att greja med. Ja, trots att jag vanligtvis jobbar med händerna i yrket kan det ändå kännas avkopplande... Fick se så otroligt fina stickade alster hos en vän idag så jag blev helt tokig. Hon har öga för det vackra kan jag lova. Hoppas att jag en dag kan dela med mig av och visa en del av det fina hon skapar...





 kram elin 


onsdag 19 oktober 2011

Mer ljus & värmande ved...




Nu fylls vedkorgarna till fullo och elden sprakar var dag. Veden gör inte bara nytta i brasan den är även vacker att se på i en fin nätkorg, den bidrar till en härlig känsla. Ja, ved är verkligen en fin höstdetalj i hemmet om man vill skapa lite mysfaktor. Skulle på något sätt vilja få till ett ett "vedfack" i vår öppna spis, för en dag tänker vi mura om den... Ja, mer om det en annan gång.




Hoppas ni har en härlig höst bloggvänner, att ni kan njuta och mysa av höstmörkret! Se det från den ljusa sidan i denna mörka tid på året.








 kram elin 

tisdag 18 oktober 2011

Nu tänder vi ljusen...



Höstmörkret kryper sig på allt tidigare och tidigare på eftermiddagen... Och vad är då bättre än att tända brasan och ljusen. Mysfaktorn når direkt sin topp, åh vad man genast myser.




Ja, ni vet redan att detta är en favorit... Den kan klickas hem här. Ruff och uttrycksfull i sin enkelhet, vacker i mängd....







 kram elin 


fredag 14 oktober 2011

Inflygandes...



Minns ni de fina motiven jag visade er för e†† tag sedan, skapade av Diana Nylén, Graphic Design by Diana Nylén. Nu har sländan flugit in genom dörren som stod på glänt här hemma och hamnat på pianot, visst är den fin!! Den fick sällskap av lite egenmålat samt två av mina favoriter.. Just "2:an" och dalahästen.




En perfekt väggkorg från Madam Stoltz att förvara noter i, som gärna hamnar överallt annars. Ordning på skafferiet gillas!





Ja, lampan fick göra en favorit i repris här hemma. Typiskt mig att vilja återkomma med vissa favoriter, vissa sådana vill jag liksom ha överallt...känner någon igen sig?









 kram elin 


onsdag 12 oktober 2011

Höstfix och vårdrömmar



Efter lite härligt trädgårdsfix en hösteftermiddag som denna tog jag mig en liten njutarstund på altanen... Hamnar jag på just denna platsen spårar jag direkt in på tankarna kring köksträdgård... Ja, för det är just i detta hörnet av trädgården jag vill forma den och låta den växa fram... Det kan nog tänkas bli ett roligt vårprojekt, tills dess får jag fundera, spåna och skissa!







 kram elin 



tisdag 11 oktober 2011

Om Ebba får önska...




...ja då bakas det en sockerkaka eller pannkakor, så vad passar väl bättre än att ha recepten lätt till hands på köksbänken!






Som jag letat efter dessa fina glas. Så till min glädje fann jag dem när jag åt lunch hos min vän här om dagen... Hon hade hittat dem så nära som hos kamprad, toppen!! Så en tur dit inom kort var tvunget att bli av.








 kram elin 







måndag 10 oktober 2011

Pennan i handen


Jag har den stora äran att ha en morfar att kunna lära mig mycket av. Han har under hela sitt liv ritat, format & skapat hus & byggnader. Han jobbar som arkitekt. Vilken dröm.... Att få sitta ner med honom och ta del av alla hans kunskaper & tips är så spännande. Det är intressant att se en begåvad skisshand fatta pennan och ett papper och se vad som växer fram av bara raka linjer. Att även hämta inspiration & idéer från alla hans projekt. Otroligt begåvad och en stor förebild för mig. Ska se om jag kanske kan få låna en ritning eller bild och visa er något av hans kreationer någon gång...


 kram elin 


fredag 7 oktober 2011

lycka...



Att smaka på något gott är lycka... Och då syftar jag först och främst inte på det där smaskiga, söta & goda... Utan det där som gör en lycklig. Lycka som okontrollerat kan börja bubbla inom en, ja till och med bubbla över... Att spåra in på prat kring drömmar och visioner är just en sådan lycka. Tiden bara rusar iväg när man gläntar på den dörren. Det börjar bubbla av lycka och längtan att få göra allt det där man drömmer om. Alla drömmar kommer säkert inte blir sanna men fick jag smaka på en smula av dem skulle jag bli genomlycklig. Och visst är det viktigt att se allt som redan har hänt, men mest spännande & lyckofyllt är ändå det som ligger framför... Vad drömmer du om?




 kram elin 




torsdag 6 oktober 2011

I smutsgrå plåt



Det går ingen obemärkt förbi att det är industri skrivet både på tapeten och ingjutet i pannan även denna höst. And I like. Det grå har alltid legat nära mig, färgtonen som många kanske inte tycker är en färg... Men åh så många underbara, naturliga material den lever i & på.





Den nya lampan över betongbordet har ni inte sett....Här är den! Jag föll för det så där pladask... Ja, hon visste att det stod Elin på den och det gjorde det... Så hit fick den flytta. Från Hk living, i slarvig & smutsgrå plåt med en kedja som bär.





 kram elin 

onsdag 5 oktober 2011

Peace



Peace. Fred & Frid på vår jord. Vilken positiv trend som verkligen tagit oss med storm... Detta fina fina märke och symbol. Gillar när detaljer och ting kan få vara något mer än bara snygga. När det får bära en betydelse, ett minne eller en historia. Sen detta halsband kom i mina ägor har det används flitigt, gillar det skarpt.





 kram elin