onsdag 30 maj 2012

[Alchemilla]




Alchemilla, även kallad Daggkåpa. De grävdes i år upp ur landet och hamnade i betongkrukor på altanen. Otroligt kraftiga och tar sig fint från år till år. Bäst är att man kan plocka sig ett knippe med blommor och ta in när den sedan blommar....




I land är Alchemillan otroligt fin att blanda med Pioner, Stäppsalvia och högt gräs. Detta kan nog tänkas bli ett potpurri i en av min trädgårdslådor. På altanen fick de kombineras med pelargoner som har lite samma bladform.




måndag 28 maj 2012

[Bondpion]



Värmen gör gott för all grönska och blomster. Snart kan jag frossa i pioner från trädgården. Skulle gärna frysa tillvaron just när de börjar spricka ut, för åh vad vackert det är!




En klassisk bondpion som är otroligt praktfull och trivs väl. Pioner är en given favorit som jag gärna skulle ha fler av...








fredag 25 maj 2012

[Livsnjuter...]



Åh, vad jag livsnjuter. Livet är bra gott. 
>>Tacksam...




Vissa dagar är enklare att leva än andra och vissa svårare. Men det finns alltid något gott och något att vara tacksam för när man tittar sig om. Vissa stunder är det enklare att känna det än andra. Stunder där det är enkelt får man fylla på rummet av tacksamhet, se allt som är och som man har i sin närhet, ta vara på, uppskatta och njuta av. Just nu är jag bara lycklig och så otroligt tacksam. Det vill jag ta vara på.... För jag inser att tacksamheten gör mig lycklig....




Ingenting är självklart. Allt jag har, har jag fått till låns. Ingenting gör jag mig förtjänt av, allt är en gåva... 




Några spröda bladbilder som får förmedla lite inspiration och känsla. Det är i alla fall vad jag känner...
>>Fin helg och tillvaro önskar jag Er.



onsdag 23 maj 2012

[Ört & krydd trädgård]



Så har lite örter, kryddor och grönsaker fått börja gro i trädgården... Ser inte mycket ut nu, men snart kommer de fylla lådorna och säkerligen mer där till... Här ska frossas i detta vardagslyx.




Dill är på sin plats. För mmm, gott är det med med färskpotatis, lite sill och färsk gräslök i sommarvärmen...




Lite goda såser till grillat gjort på persilja och vitlök, en annan favorit...




Mynta är jag svag för... En fruktig sallad på bla mango, melon, rädisor, körsbärstomat, rödlök och lime. Och där i rikligt med färsk mynta. Lite frön av rödbetor, rädisor, ruccola och sallad har även fått börja gro.







söndag 20 maj 2012

[Från vägkanten]




En ljuvlig långhelg går mot sitt slut. Den har levererat det bästa från början till slut, tacksam. En del sol och värme, det satt fint.... En del av det trädgårds-fix som blev av ska ni få se någon gång i veckan.







Fortsätter frossa i allt vackert grönt... I veckan ska jag få se fina prover på lite möbler som är på ingång. Väntar och längtar efter att få visa Er! Snart så...





fredag 18 maj 2012

[Vackert ogräs...]



Nu, precis nu är det som allra vackrast ute. Träden har precis spruckit ut, träden står i full blom och det är så där spirade grönt. Skulle vilja stanna tiden...






Även ogräs är grönskande vackert och helt ljuvligt att plocka in. Den intensiva färgen med de tydliga och friska nerverna... Lyx att kunna skörda och frossa i allt detta fina!!







Saknar endast om jag får nämna ett, värmen!!! Det tar emot att plocka fram tjocka koftor och gummistövlar när man ger sig ut  trädgården. Nu vill jag ha sommarvärme, nu!!! Idag ska jag åka till handelsträdgården och hopas jag får med mig lite hem. Ska nämligen fylla mina planterings-lådor som snickrats ihop, ni ska få se!

>>Fin fredag till Er!



onsdag 16 maj 2012

[Lite grönt...]



Mulenbeckia, även kallad plättar i luften är alltid ett säkert kort... En växt jag aldrig tröttnar på. Blev sugen att testa den storbladiga denna gången. Gillar de tunna bladen på de skira grenarna. De gör sig fina i den stora zinkbyttan.




Mulenbeckian trivs lika bra ute, växer bra och är så tacksam. Hoppas ni får en härlig långhelg med några lediga dagar i majsolen... Bordet ni ser på bilden är ett av borden som dyker upp i höst...

>>Allt gott och trevlig helg!



lördag 12 maj 2012

[Zinkkruka med Pelargon]



Jag tillbringar mer än gärna många timmar i handelsträdgården denna tiden. Kring trakten om vår stad finns det många trädgårdar att besöka... Planerar själv trädgård och bästa inspirationen finns att få just där...





Fina och helt oemotståndliga pelargoner fick följa med hem från senaste besöket. Alldeles täta, färska och muffiga... De fick hamna inne en stund innan de får flytta ut i trädgården.








Favoritstolen Eames DSR från Vitra. Med runda fårskinn som dynor.




onsdag 9 maj 2012

[Guldtackan]



Igår besökte jag en fantastisk plats, helt fantastisk! En himmelsk plats på jorden.... Guldtackan som har atelje, en stor fårsamling och fantastiska skinn från egna får. Vackra hagar som var fyllda av söta och helt ljuvliga lammungar. Där de gick och betade och levde gott på vitsippe-ängarna. De togs hand om på allra bästa sätt och med stor omsorg.







I ateljén fanns det gott om otroligt fina skinn av bästa sort och kvalité. De sålde garn av egen ull, fina tofflor, ullstrumpor, stickade koftor av egen ull, västar, fina prydnadsfår.....Och mer därtill! I verkstaden var produktionen i full gång. Där sydde de upp fina västar, jackor, kappor. Åh, en längtan efter hösten kom... Tro det eller ej! En fin fårskinns-väst i grått men varma goa ullstrumpor.... Det lär bli ett måste till höstkanten, så fint!!






Lite besök i hagen... Bedövande och så ljuvligt vackert, ellerhur!? Jag var mållös hela förmiddagen och dagen lång...






Träffade Jenny som numera driver ateljén och lammproduktionen och hennes mamma Inger som tillsammans jobbar på gården. De förmedlade ett otroligt varmt och brinnande hjärta för det arbete de lägger ner. Omsorgen om fåren och kvalitén på skinnen kändes otroligt genuint. Gården är välbesökt och har funnits sedan 70-talet. Jag vill  varmt rekommendera ett besök hos dem om ni har vägarna förbi i sommar. Besök Ateljé Guldtackan för mer info och vägbeskrivning.












Här har vi lille Shaun som hälsade på oss i hagen. Han klarade sig precis in i livet tack vare Jenny som gjorde en kämpande insats och lyckades rädda honom. Så söt....