Visst är det en härlig tid på sommaren då man kan börja skörda allt gott i trädgården (om man har) och i naturen... Om kvällarna har jag kokat både saft, sylt, kräm och marmelad...verkligen lyxvara! Senast blev det vanilj & blåbärssylt, värt att testa...mycket smarrigt till våfflor eller glass!
Varva blåbär och socker i en större kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och lägg i bland bären (både frön och stång). Koka upp och koka sedan försiktigt i ca en kvart, skumma av vid behov. Plocka upp vaniljstången och slå sedan sylten på varma, rena glasburkar. Förslut väl och förvara svalt.
2 liter blåbär
1 vaniljstång
3 dl socker
3 dl syltsocker
kram elin
Det är en underbar tid! :) Och inget går upp emot hemmagjord sylt. Mums!
SvaraRaderaSå härligt! :) Och gott också! :)
SvaraRaderaJa, visst är det lyx! Det blir såå mycket godare när man plockat och gjort själv.
SvaraRaderaHoppas ni har en härlig sommar!
Kram