måndag 25 juli 2011

Skördetid

Visst är det en härlig tid på sommaren då man kan börja skörda allt gott i trädgården (om man har) och i naturen... Om kvällarna har jag kokat både saft, sylt, kräm och marmelad...verkligen lyxvara! Senast blev det vanilj & blåbärssylt, värt att testa...mycket smarrigt till våfflor eller glass!




Varva blåbär och socker i en större kastrull. Skrapa ur en vaniljstång och lägg i bland bären (både frön och stång). Koka upp och koka sedan försiktigt i ca en kvart, skumma av vid behov. Plocka upp vaniljstången och slå sedan sylten på varma, rena glasburkar. Förslut väl och förvara svalt.

2 liter blåbär
1 vaniljstång
3 dl socker
3 dl syltsocker


 kram elin 


3 kommentarer:

  1. Det är en underbar tid! :) Och inget går upp emot hemmagjord sylt. Mums!

    SvaraRadera
  2. Så härligt! :) Och gott också! :)

    SvaraRadera
  3. Ja, visst är det lyx! Det blir såå mycket godare när man plockat och gjort själv.
    Hoppas ni har en härlig sommar!
    Kram

    SvaraRadera