onsdag 9 november 2011

Funktion & detaljTänkte jag kunde dela med mig av en lösning vi skapat för att dölja vårt golvelement... Nej, element är inte speciellt vackra men ett måste för att hålla stugan varm. I vårt vardagsrum har vi en del fönster. Länge funderade vi på hur vi skulle lösa frågan om element just där. Lösningen blev att fälla ned det i golvet och sedan skapa något form av galler som skulle gömma det.
I de flesta hus man bygger idag lägger man in golvvärme. Men i vårt 60-tals hus fanns inte det. Våra trägolv skulle dessutom börja leva ett riktigt knarr-liv om de skulle värmas upp underifrån. Så då fick man vara lite kreativ. Gallret är skapat av enkel rundstav i trä och en träram. kram elin 
6 kommentarer:

 1. Både smart och snygg lösning. Golvelement ser man mest i kontorsbyggnader annars men det funkar ju uppenbarligen fint hemma med. :)

  Kul att se något i den konstruktionen, vi funderar nämligen på att bygga ett brasskydd av lister och rundstav. Bra inspiration!

  SvaraRadera
 2. Snyggt - mycket! Men jag funderar på hur ni fick ner det i golvet?? Tittar här och tänker att det väl inte går...
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Snyggt och genom tänkt! I like it!

  SvaraRadera
 4. Smart! Man behöver hitta sådana trix som passar en själv och ens hus.

  Hoppas din helg blir jätte trevlig.

  SvaraRadera
 5. Sååå bra idé! Själv väntar våra element på att bli målade och lite halvgömda under äldre varianten av elementgömmor. Ha en skön helg!

  SvaraRadera