tisdag 9 oktober 2012

[Betong i köket]Sedan inlägget här om dagen har många frågor dykt in om Betonghyllorna i köket. I vårt kök har vi kombinerat "storköks-känslan" med den råa betongen, jag gillar kombinationen. Arbetsytor består att lättarbetad rostfri plåt som enkelt hålls rent och är ett bra underlag att jobba på. På motsvarande bänk har vi gjutit betongskivor. Här serveras det och förvaras mesta dels. Över denna bänk har vi öppna hyllor där det vardagliga porslinet finns lättillgängligt. Hyllorna är också gjutna betongskivor. Jag tycker att betongen lever på ett härligt sätt i köket. 
Många undrar om det är känsligt för fläckar. Ja, fläckar kommer och fläckar går. Har man en tunn impregnering eller ingen alls så förblir porerna öppna. Det gör att fläckar och vätska med hjälp av vatten sjunker ner med tiden i betongen. Jag tycker det är synd att "täppa" till porerna som läggs som en hinna på betongen, den liksom "dör". Jag tycker det är fint att den på ett naturligt sätt får leva. Nyanser och lite flammighet finns i betongen, det i sig är också ett bra kammolage för fläckar.
Dessa betongskivor har nu några år på nacken och betong-gjutningen har beprövats en hel del sedan dess. Denna är grov i sig och har ganska råa kanter. Numera kan betongskivor måttbeställas av Grafitgrå (men som sagt, ej med detta riktigt så "råa" utseendet. Om inte det önskas, då skräddarsyr vi det såklart). Du kanske önskar skivor till köket, bordet, uteköket, bänken, hallen... Kontakta på mail för mer info info@grafitgra.se. Info och mer bilder kommer även komma på hemsida framöver!
Grytlappar: Lager House 
Plåtlåda: Grafitgrå 369 kr

4 kommentarer:

 1. Helt underbart med betong! Så HÄRLIGT kök du har! Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Riktigt riktigt snyggt!! Både betongen och det rostfria.

  SvaraRadera
 3. Så. Jäkla. Fint!!! Love it! :)
  Betongen ger ett sånt levande intryck. Kan tänka mig att den åldras med charm.
  Kram

  SvaraRadera