tisdag 20 december 2011

Jullovs-pyssel...Jullovet måste få innehålla lite julpyssel, till lilla E stora glädje. Det behöver inte vara så avancerat i en 3-årings ögon. Så av lite pärlsocker, garn, marschmallows lyckades vi knåpa ihop lite grann. Det roligaste väntar, när hon ska få slå in allt i små klappar...

Vi letade fram några trasiga glödlampor och ett par överblivna glas. De penslade vi med lim och sedan rullade vi dem på ett fat med pärlsocker. Lät dem stå och torka till en stund.

Några varv med garn och en rosett på det sockrade glaset, blev en fin ljuslykta. 
Av glödlamporna gjorde vi små söta tomtar att hänga i granen eller ställa på bordet. 
Jag klippte små luvor av ull som vi limmade ihop. Trädde en garnstump genom toppen på luvan som vi knöt kring lampans sockel. Vi drog isär några garntrådar som fick bli skägg, vi limmade det på insidan av luvan.


Vi rullade en strut av papper som blev en julgran. Lite lim och pärlsocker. Kring granen limmade vi lite snö i form av bomull och några små klappar gjorda av sockerbitar och garnrosetter. Som pricken på det pudrades lite florsocker. "Ååh", utbrast en liten tös!Av några mini marschmallows byggde vi en mini snölykta, så söt. Limmade den på ett fat med lite bomull omkring. Även den fick pudras med lite florsocker. Små söta barnpyssel som är fina att ha på julbordet eller ges bort som klappar... Mysig tisdag till er alla. Dan före dan före dan före dan före dopparedan! 


 kram elin 

5 kommentarer:

  1. Suuuperfina tips! Förstår att det var glädje för små händer att få skapa dessa fina.

    SvaraRadera
  2. Men WOW vilket fint pyssel! Blir helt imponerad! KRAM!

    SvaraRadera
  3. en fråga, vad för lim använde ni?

    SvaraRadera