onsdag 9 maj 2012

[Guldtackan]Igår besökte jag en fantastisk plats, helt fantastisk! En himmelsk plats på jorden.... Guldtackan som har atelje, en stor fårsamling och fantastiska skinn från egna får. Vackra hagar som var fyllda av söta och helt ljuvliga lammungar. Där de gick och betade och levde gott på vitsippe-ängarna. De togs hand om på allra bästa sätt och med stor omsorg.I ateljén fanns det gott om otroligt fina skinn av bästa sort och kvalité. De sålde garn av egen ull, fina tofflor, ullstrumpor, stickade koftor av egen ull, västar, fina prydnadsfår.....Och mer därtill! I verkstaden var produktionen i full gång. Där sydde de upp fina västar, jackor, kappor. Åh, en längtan efter hösten kom... Tro det eller ej! En fin fårskinns-väst i grått men varma goa ullstrumpor.... Det lär bli ett måste till höstkanten, så fint!!


Lite besök i hagen... Bedövande och så ljuvligt vackert, ellerhur!? Jag var mållös hela förmiddagen och dagen lång...


Träffade Jenny som numera driver ateljén och lammproduktionen och hennes mamma Inger som tillsammans jobbar på gården. De förmedlade ett otroligt varmt och brinnande hjärta för det arbete de lägger ner. Omsorgen om fåren och kvalitén på skinnen kändes otroligt genuint. Gården är välbesökt och har funnits sedan 70-talet. Jag vill  varmt rekommendera ett besök hos dem om ni har vägarna förbi i sommar. Besök Ateljé Guldtackan för mer info och vägbeskrivning.
Här har vi lille Shaun som hälsade på oss i hagen. Han klarade sig precis in i livet tack vare Jenny som gjorde en kämpande insats och lyckades rädda honom. Så söt....3 kommentarer:

  1. åhhh.....säger bara åååhh!!!!

    SvaraRadera
  2. Det ser helt underbart ut!! :)

    SvaraRadera
  3. Guldtackan har så mycket fint. Älskar allt som kommer från de gråa pälsfåren!! Ha en fortsatt bra dag<3

    SvaraRadera