tisdag 7 februari 2012

Fabriken: Glas i inredningenDags för nya tag i Fabriken. Första temat ut för året är "Glas i inredningen". Ett material jag älskar. En ren kontrast till betongen och det grova. Glas är klart, rent, lätt, transparent, blankt, ljust och skört. Jag bryter gärna med glas i inredningen för att "lätta upp". Plexi är ett material som håller samma karaktär som glas men är något mer tåligt... 
I min inredning finns det många detaljer av glas och plexi. I form av lampor, vaser, lyktor och burkar. Så inlägget skulle kunna bli långt.... Men utvalt till temat blev mina väggplattor i plexi. Ett spännande, rent och enkelt konstverk. 
Detta är för mig en inredningsdetalj som har några år på nacken men fortfarande så omtyckt och tilltalande. Kanske för att den är så enkel, rak och ren. Den finaste effekten av plattorna är att de reflekterar ljuset från rummets alla vinklar och om kvällen blänker lamporna i dem.
Plattorna är designade och tillverkade av Koziol. Fyrkantiga plattor som hakas ihop med stålkrokar. Det finns en lång lång rad med färger och mönster. Men de vita och transparenta föll mig mest i smak. 
Besök Fabriken för fler inspirerande Bloggar som tolkar temat.

4 kommentarer: