tisdag 22 november 2011

En stjärna i all enkelhet...Detta är nog ändå en av de mysigaste veckorna på året tycker jag. Adventsveckan..... Det sprudlar av förväntan, stämning, känslor. Att leta sig fram i julkartongen och damma av de små prylarna som säger så mycket mer än bara det de är i sig själva. De påminner mig om hela denna tiden som ligger framför. En tid av värme, gemenskap, generositet, så mycket gott att vara så Tacksam för. Någonstans tycker jag mig leva med denna känslan varje år denna veckan smyger sig på. 
Men samma tid kan också innebära så mycket stress, måsten, press och långa listor av allt som "bör" göras... den känns kanske mest som betungande. Men tänk om vi kunde vara bra på att sänka alla krav och kanske mer se det värdefulla och det lilla... Men åh så svårt. Det är en konst att kunna vara tacksam för just det lilla. Denna enkla lilla stjärna gjorde mig just glad. Så enkel. Den ska nog, just i sin enkelhet få påminna mig om just detta.... Om någon mer gillade den hittades den hos Olgas hus.

 kram elin 


3 kommentarer:

 1. Fint! Håller med om att detta är en vecka och en tid som är underbar. Hela ens väsen fylls av lugn och frid....innan man ger sig ut på stan för att köpa julklapparna då. Då försvinner friden tillfälligt :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 2. Fint skrivet! och tyvärr rätt om krav och måsten. Vi får hjälpa varandra att inte blåsa upp kraven. Och fin stjärna såklart!

  SvaraRadera
 3. Den enkla är det fina. De här veckorna innan Jul är det mysigaste tycker jag. Juldagarna kan bli för mycket uppstyrt och tider att passa. Nu njuter vi hemma.

  SvaraRadera